Ana Sayfa
Bölüm
Bölüm Başkanından

Bölüm Başkanından

Uluslararası ve Toplumlararası ilişkilerin yürütülmesinde yazılı ve sözlü çevirinin önemi bilinmektedir. Son dönemde Türkiye’nin gerek yakın coğrafyasındaki ülkelerle, gerek uzak coğrafyadaki ülkelerle ekonomik ve/veya kültürel ilişkilerinin artması ülkemizde yazılı ve sözlü çevirmenlik mesleğinin önemini daha da artırmıştır. Buna paralel olarak Türkiye’de yazılı ve sözlü çevirmen yetiştiren programların önemi de o ölçüde artmaya devam edecektir. Artan ilişkiler yazılı ve sözlü çevirmen ihtiyacını artıracaktır. Bu doğrultuda bu alandaki işgücü istihdamının da artacağı bir gerçektir.

Yazılı ve sözlü çevirmen yetiştiren bölümümüz programları mezunlarının bu istihdam alanlarında iş bulma olanakları da bu şartlara bağlı olarak artacaktır. Mezunlarımız, sayıları hızla artan, uluslararası çalışan özel sektör şirketlerinde ve devlet kurumlarında istihdam edilmekte, ayrıca serbest çevirmenler olarak da internetin sağladığı olanaklarla yurt dışından bile çeviri işleri alabilmektedirler.

Bölümümüz programlarında öğrencilerimize yazılı ve sözlü çevirmenlik için gerekli olan niteliklerin kazandırılmasına yönelik teorik ve uygulamalı bilgilerin verilmesinin yanı sıra, sektörde birden fazla dil bilmenin öneminden dolayı, öğrencilerimize 2. ve 3. yabancı diller de kazandırılmaya çalışılmaktadır. 


Prof. Dr. Şaban KÖKTÜRK
Bölüm Başkanı